• Tregime, letra dhe disa ngjyra
Tregime, letra dhe disa ngjyra

nga Ibro Hasanovic
Tregime, letra dhe disa ngjyra

28 Korrik, 2015 në orën 20:40

Vendi: Klubi i Boksit
Rruga Mark Isaku, 10000 Prishtinë, Republika e Kosovës

Prezantimi mbi filmat dhe videot që trajtojnë histori gojore dhe individuale, kujtesën kolektive dhe arkivat personale.

Ibro Hasanović (i lindur në Bosnjë dhe Hercegovinë, më 1981) ka studiuar dizajnin industriale në Akademinë e Arteve të Bukura në Sarajevë dhe artin bashkëkohor dhe kinemanë në Le Fresnoy - Studio National des Arts Contemporanis në Francë. Temat kryesore të punëve të tij - filmi, videot, fotografia dhe instalacioni janë kujtime individuale dhe kolektive. Pinët e tij janë përfshirë në ekspozita ndërkombëtare, si ato në Muzeun e Artit Bashkëkohor Garage në Moskë, Muzeu i Arteve të Bukura Split, 55-dhe 52-Salloni Tetor në Beograd, Bienales 7 Multimeridijan në Pulë, Le 116 centre d'Art CONTEMPORAIN de Montreuil, Klovicevi Dvori Gallery në Zagreb, Kunsthalle Wien, lesh Graz Künstlerhaus Hall Kunst dhe Medien, 2 Projekti Bienalja D-0 ARK Underground, Muzeu i Artit Bashkëkohor në Zagreb, Muzeu Artit Turku në Finlandë, qyteti Muzeu i Lubjanës, Galleria d'Arte Moderna Palazzo Forti në Verona.

Më shumë informacion në ibrohasanovic.com


Shkolla Verore si Shkollë është e pjesë e programit vjetor të Stacion - Qendra për Art Bashkëkohor Prishtnë dhe mbështetet nga: Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë e Republikës së Kosovës, Culture for all – faza III, Kosova Foundation for Open Society, Friedrich Ebert Stiftung, Ministria e Kulturës e Republikës së Shqipërisë, Ministria e Punëve të Jashtme e Republikës së Kosovës, Ministria për Integrim Europian e Republikës së Kosovës, Kanceleria Federale e Autrisë, Ministria Federale për Evropë, Integrim dhe Punë të Jashtme e Austrisë, Technomarket, Sindikata, X-print, Ujë Rugove dhe DZG.