• Ron Arad architects në Stacion
Ron Arad Architects në Stacion
Ron Arad Architects ne Stacion - Qendra për Art Bashkëkohor Prishtinë

23 Maj 2013, ora 18:00

Prezantimi i Ron Arad Architects në Stacion - Qendra për Art Bashkëkohor Prishtinë do të fokusohet në praktikën e studiove, projekteve, në përvojën e studiove në hartimin e muzeve dhe identifikimin e ndërtesave të mundshme për Qendrën Memoriale Hebraik të Kosovës.

Ron Arad Architects është themeluar si një praktikë e pavarur në maj të vitit 2008, degëzuar si një kompani e gjatë-vendosur e studios të projektimit Ron Arad Associates. Dy studiot ndajnë të njëjtën ndërtesë në Chalk Farm në Londër, dhe kremton mbivendosjen e shpeshtë të interesave, aktiviteteve dhe njohurive që kjo afërsia ofron.

Praktika përbëhet nga një ekip i arkitektëve dhe asistentëve të arkitekturës, nën udhëheqje të Ron Arad, Caroline Thorman dhe Asas Bruno, dhe kohët e fundit ka përfunduar një numër të madh të veprave të reja të ndërtuara, duke përfshirë Mediacité në Liege dhe Holon Dizajn Muzeut në Izrael .

Të menduarit, formë-gjetjaja, dizajni volumetrikë dhe realizimi i Ron Arad Architects bazohet në burime dhe materiale që kanë qenë në burim të eksperimentimit nga praktika që nga fillimi i tij në vitin 1981 si "One-Off Studio". Eksperimentimi dhe marrëja në pyetje kufijtë e inxhinierisë së ndërtimit, kremtimin e integritetit dhe karakterin e materialeve të përdorura në projekte, dhe ri-konceptimi i formës shpesh radikale, janë çelësi për aktivitetet e praktikës. Duke mbështetur këtë ne kemi përvojë të gjerë pune në të dy shkallët, të mëdha dhe të vogla, në mbarë botën, dhe kemi njohuri të gjerë të sfidave dhe mundësive të cilat duhet të adresohen në projekte arkitektoriale.
Ne krijojmë zgjidhje kohezive që lidhin njerëzit me mjedisin e ndërtuar nëpërmjet sintezës së vogël me atë të madhe; nga shkalla e vogël e mobiljeve dhe të artit publik, deri në shkallën e madhe të ndërtesës. Ne mendojmë me imagjinatë dhe krijimtari për hartimin e vendeve publike dhe ndërtesave dhe punojmë bashkërisht për të siguruar që zgjidhjet të përshtaten me vizionin dhe mundësitë e klientit tonë.

Një numër i madh i projekteve janë aktualisht në fazën e tenderit dhe janë shkak për të shkuar në vend gjatë 2012-13.

Praktika është duke punuar në një numër të projekteve të reja në Itali, SHBA, Izrael dhe Britani të Madhe. Puna Praktika gjithashtu në kohët e fundit është ekspozuar si pjesë e Ron Arad: No Discipline exhibitions at the Centre Georges Pompidou in Paris (nëntor 2008) dhe Muzeu i Artit Modern, New York, e cila ishte ekspozita e arkitekturës dhe dizajnit më e vizituara në mbarë botën në 2009. Kohet e fundit ekspozitën "Restless" në Barbican Centre in London (2010), ka ekspozuar një koleksion të ndryshme të dizajnit industrial, copa studio dhe projektet arkitektoriale. Ekspozita të tjera janë planifikuar për Muzeun Stedelijk, Amsterdam dhe dmh Izraelit (të dyja në vitin 2013).

Përfundimi i fundit i dy projekteve Mediacité në Belgjikë, dhe Muzeu Holon Dizajnit në Izrael ka kremtuar mbulim të gjerë dhe entuziaste në media, nga mbulimi televiziv ndërkombëtar në BBC dhe ABC News, në revista jetesës të tilla si Vogue, Wallpaper, Elle Decoration, Glamour, Grazia and Numéro to architecture, art and design publications such as ArtNews, Blueprint, Architectural Digest, Mark Magazine, Building Design, Interni, to editorial coverage in the New York Times, Time Magazine dhe The Independent, për të përmendur disa.

Prezantimi i Ron Arad Arkitektëve në Stacion - Qendra për Art Prishtin Bashkëkohor Prishtinë është pjesë e Programit Space ', moduli i punës i Stacion - Qendra për Art Bashkëkohor Prishtinë dhe është pjesë e Javës për Tolerancë dhe Pajtimit organizuar nga Ministria e Punëve të Jashtme të Kosova dhe mbështetur nga Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sporteve.