• Pilvi Takala: Komiteti
Pilvi Takala: Komiteti

Pilvi Takala: Komiteti
Kurator: Albert Heta

14 Shtator 2015 – 10 Tetor 2015
Hapja: 14 Shtator 2015, ora 20:00

Stacion – Qendra për Art Bashkëkohor Prishtinë ka kënaqësinë të prezentojë ekspozitën Komiteti me artisten Pilvi Takala.

Komiteti është bashkëpunimi i parë në mes të Stacion – Qendra për Art Bashkëkohor Prishtinë dhe Pilvi Takala.

Pilvi Takala (l. 1981 në Helsinki) jeton dhe punon në Helsinki dhe Stamboll. Ka diplomuar në Finnish Academy of Fine Arts in 2006 (MFA), ka qene artiste në rezidencë në Rijksakademie, Amsterdam 2009-2010 dhe ka fituar the Dutch Prix de Rome 2011, Finnish State Prize for Visual Arts dhe Emdash Award 2013.

Ekspozitat e saj personale përfshijnë ato në institucionet si: Bonniers Konsthall, Stokholm; Site Gallery, Sheffield; Künstlerhaus Bremen; Kunsthalle Erfurt, Kiasma Museum of Contemporary Art, Helsinki; Turku Art Museum; Kunsthalle Lissabon; Sorlandets Kunstmuseum, Norway.

Veprat e saj janë ekspozuar në MoMA PS1 dhe New Museum, Nju Jork; Palais de Tokyo, Paris; S.M.A.K., Gent; Kunsthalle Basel; De Hallen Haarlem; Wiels, Bruksel; 4th Moscow Biennial, Moskw; Witte de With, Roterdam; 4th Bucharest Biennial, Bukuresht; 5th Berlin Biennial; 9th Istanbul Biennial, Stamboll dhe Kunsthalle Helsinki.

Ekspozita Pilvi Takala: Komiteti është pjesë e programit vjetor të Stacion – Qendra për Art Bashkëkohor Prishtinë dhe përkrahet nga: Technomarket, Ministria e Integrimit Evropian e Republikës së Kosovës, Ministria e Punëve të Jashtme e Republikës së Kosovës, X-Print, Ujë Rugove dhe DZG.