• Snownjeri, Video (2007)
Best of Snowman

SNOWNJERI NE STACION

PUNA KURATORIALE: ALBERT HETA

11 MAJ - 11 QERSHOR 2007

HAPJA 11 MAJ 2007, ORA 20.00.

 

SNOWNJERI ËSHTË EDHE NJË EKSPOZITË NË NJË KULTURË TJETËR. ËSHTË NJË EKSPOZITËS PËR NJERËZIT E DEBORËS DHE SNOWNJERIN. ËSHTË NJË E-MAIL LISTE CHE I BASHKON NJERZIT CHE E DOJNË SKIJIMIN DHE SNOWBOARDIMIN. SNOWMAN LISTA ËSHTË E-MAIL LISTË POR EDHE KULTURË. ËSHTË KULTURË RRETH KËNACHËSISË NË JETË DHE RRJETËS SË NJERZIMIT CHE E NDAJNË SË BASHKU JETËN NË MALE. NDOSHTA ME SHUMË SE ARTISTI NË PRISHTINË OSE PAMJA INTERNACIONALE E TYRE, ATA DEFINOJNË ANËN TJETËR TË KËTIJ SHTETI DHE PJESËN E BUKUR TË JETËS.

OH! ËSHTË EDHE NJË PJESË TJETËR E KËTIJ TREGIMI!

IMAGJINOJENI NJË SHCHIPTAR CHE NUK FLET SERBISHT DHE I FLET SHCHIP NJË SERBI CHE NUK DIN SHCHIP. 
KY TREGIM ËSHTË I VËRTETË DHE JO TREGIM I TRILLUM RRETH SHCHIPTARIT NGA MITROVICA CHE I FLET NJË SERBIT NGA BEOGRADI DHE CHE SHTIREN KISHE NUK E NJOFIN GJUHËN E NJONI TJETRIT POR DISI MUNDOHEN ME KOMUNIKU DHE CHUDITERISHT E KUPTOJNE SHOCHI SHOIN.

KY ËSHTË NJË RAST KU NJË SHCHIPTAR NGA LLAPI, SKIJON NË BREZOVICE DHE FLET ME NJË SERB NGA SHTËRPCA DUKE U MUNDU ME MARR VESH SA KUSHTON NJË VOZITJE NË TELEFERIK. DHE KJO FUNKSIONON PËR BUKURI. ËSHTË 5 EURO PËR TËRË DITËN NËSE MI JEP RAPET MU E JO ARKAXHISË.

KJO NUK ËSHTË EDHE NJË REKLLAME E TV KFORIT.

Albert Heta
28/04/2007

(PËRKTHYER NE SNOWMENISHT PREJ SNOWMENIT)