• VIENNAFAIR 2013
VIENNAFAIR 2013

Rron Dalladaku
Koleksionar i artit

VIENNAFAIR 2013

Punë kuratoriale nga Albert Heta

10 Tetor 2013 – 13 Tetor 2013

I lindur me 3 Shkurt 1984 në Prishtinë/ Kosovë, nga 1990 Rron Dalladaku ka kaluar jetën e tij në Berlin dhe në zonën Black Forrest në Gjermaninë Jugore. Pasi që përfundoi studimet Mastër në Ekonomi dhe Studime Sociale në WU Vienë, ai vendosi të rizbulojë rrënjët e tij në Kosovë, duke ndjek hapat e parë në karierë atje.

Pasi që punoi si ekonomist në insitutcione të ndryshme të UE, dhe si ligjërues i ekonomisë, ai vendosi të vetë punësohet dhe të vazhdoi punën si konsultant i pavarur. Në atë kohë ai vendosi të filloi një koleksion të artit, por jo pa e lidhur fuqishëm me idetë e tij ekonomike të tregut dhe konsumit. Aktualisht ai është duke vazhduar eksperimentin, me zhvillimin e konsulencës SSD Consulting, dhe po e sprovon vetën si sipëmarrës. E gjithë kjo patjetër, për të zgjeruar koleksionin e tij të artit. 


Prezenca e projektit të Stacion – Qendra për Art Bashkëkohor Prishtina në VIENNAFAIR është mbështetur nga Ministria e Integrimit Evropian e Republikës së Kosovës, BMUKK dhe DZG. 


http://www.viennafair.at/