• Çmimi “Artistët e së nesërmes” 2016
Kandidatët dhe fituesit e Çmimit

Çmimi “Artistët e së nesërmes” në Kosovë për herë të parë u organizua në vitin 2002. Në edicionin e parë fitues ishte Tahar Alemdar. Në edicionet me radhë fituesit e çmimit ishin: Jakup Ferri (2003), Kadër Muzaqi (2005), Fitore Isufi-Koja (2006), Fatmir Mustafa (2007); Bekim Glloku (2008), Miranda Thaqi (2009), Loreta Ukshini (2010), Astrit Ismaili (2011), Majlinda Hoxha (2012), Artan Hajrullahu (2013), Doruntina Kastrati (2014), Arbërore Sylaj and Dardan Zhegrova (2016).

Finalistët e çmimit “Artistit e së nesërmës” 2016 ishin: Arbërore Sylaj dhe Dardan Zhegrova, Qëndresë Deda, Faton Mazreku.

Arbërore Sylaj and Dardan Zhegrova janë fituesit e çmimit “Artistët e së nesërmës” 2017.