• Çmimi “Artistët e së nesërmes” 2018
Aplikantët dhe Fituesit

Çmimi “Artistët e së nesërmes” në Kosovë për herë të parë u organizua në vitin 2002. Në edicionin e parë fitues ishte Tahar Alemdar. Në edicionet me radhë fituesit e çmimit ishin: Jakup Ferri (2003), Kadër Muzaqi (2005), Fitore Isufi-Koja (2006), Fatmir Mustafa (2007); Bekim Glloku (2008), Miranda Thaqi (2009), Loreta Ukshini (2010), Astrit Ismaili (2011), Majlinda Hoxha (2012), Artan Hajrullahu (2013), Doruntina Kastrati (2014), Arbërore Sylaj and Dardan Zhegrova (2016), Meriton Maloku (2017).

Artistët që kanë aplikuar në Konkursin për çmimin “Artistët e së nesërmes” 2018 janë: Fidan Bejtullahu, Erona Berisha, Lumjetë Havolli Blakçori, Qëndresë Deda, Argenita Fetahu, Laureta Hajrullahu, Altin Krasniqi, Kushtrim Mehmeti, Butrint Morina, Dardan Murseli, Mirjeta Qehaja, Jetullah Sylejmani, Valdrin Thaqi, Dion Zeqiri, Kushtrim Zeqiri.

Finalistët e çmimit “Artistit e së nesërmës” 2018 janë: Qëndresë Deda, Altin Krasniqi dhe Dion Zeqiri