• Çmimi “Artistët e së nesërmes” 2017
Kandidatët dhe Fituesit

Çmimi “Artistët e së nesërmes” në Kosovë për herë të parë u organizua në vitin 2002. Në edicionin e parë fitues ishte Tahar Alemdar. Në edicionet me radhë fituesit e çmimit ishin: Jakup Ferri (2003), Kadër Muzaqi (2005), Fitore Isufi-Koja (2006), Fatmir Mustafa (2007); Bekim Glloku (2008), Miranda Thaqi (2009), Loreta Ukshini (2010), Astrit Ismaili (2011), Majlinda Hoxha (2012) dhe Artan Hajrullahu (2013), Doruntina Kastrati (2024).

Në edicionin e fundit të çmimit “Artistit e së nesërmës” (2016) fitues të çmimit ishin Arbërore Sylaj dhe Dardan Zhegrova.