Pas suksesit të projektit bashkëpunues që filloi në vitin 2015, Stacion - Qendra për Art Bashkëkohor ka kënaqësinë të bëjë publike datat kur mbahet Shkolla Verore si Shkollë 2018.

Programi do të zgjas nga 16 korriku deri me 2 gusht, 2018.

Shkolla Verore si Shkollë është një platformë ndërdisiplinare artistike dhe arsimore e stacionuar në Prishtinë.

Stacion - Qendra për Art Bashkëkohor Prishtinë dhe institucionet partnere me Shkollën Verore si Shkollë kanë krijuar një platformë të veçantë të bashkëpunimit ndërkombëtar, si model përparimtar; duke zhvilluar një planprogram ndërdisiplinar, duke angazhuar profesionistë të zgjedhur për të përhapë dije dhe shkëmbyer ekpertizën e tyre në Prishtinë me studentë ndërkombëtarë dhe me publikun.

Programi për vitin 2017 është i strukturuar si një platformë me njëmbëdhjetë kurse, duke kombinuar kurse me bazë teorike dhe klasat e produksionit, ligjërata për publikun, konferenca dhe prezentime, udhërrëfime, ekspozita dhe performanca, për të krijuar një përvojë unike, dhe një model.

 

Fillimisht e inspiruar nga rasti i Kosovës, ku sistemi arsimor ishte strukturuar në mes të viteteve të 70-ta të shekullit të kaluar, Shkolla Verore si Shkollë është e dizajnuar për të bashkuar dhe për të përhapur dijen dhe për të trajtuar sfidat e ditëve të sotme, duke zbatuar modele të reja dhe mundësi në arsimimin artistik dhe bashkëpunimin artistik.

Kurset dhe ligjeruesit e Shkolla Verore si Shkollë 2018 do të bëhen publik në muajin janar të vitit 2018.