• Paloa Nicita
Event4: Public Art in Non-Public Society

Paola Nicita jeton në Palermo

Kritike e artit, kuratore e pavarur, gazetare për gazetën la Repubblica, D- la Repubblica delle donne, Flash Art. Eshtë e intersuar në marrëdhëniet mes sistemeve artistike, shoqërore dhe ekonomike. Ka punuar në projekte të cilat i dedikohën promovimit të artistëve të rinj në hapësira publike dhe private, në Itali dhe Europë (Maison de la Culture, Amiens - Macro, Roma - Biennale Internazionale di Fotografia, Brescia - Premio Furla, Venezia).

Ndër ekspozitat të cilat ajo ka kuruar, janë:

Zhang Huan,“Bodyscapes - Il corpo come paesaggio”, Teatro Comunale di Noto, Italy  2005; Sislej Xhafa, “Livelihood Rainboë on Broel”, Kortrijk, Belgio, 2006; Sislej Xhafa, "Quattro movimenti", Quarter, Firenze, Italy; 2006 Xong Ëei Yun, “Cai Hong”, Galleria dell’Arco, Palermo 2007

Programi i Punëtorisë/ Paola Nicita

7-11 maj 2007

7 maj- Prezantimi im: ekspozitat, temat me interes, artistët. Diçka rreth rrethanave të reja bashkëkohore: Artistët e Kinës.

8 maj – Artistët e puntoris janë të ftuar të prezentojn punët e tyre: diskutim

9 maj - Një reflektim mbi idenë e qytetit, hapësira antike dhe moderene. Video Zenigma, Punët e fotografisë të Emanuele Lo Cascio, prezentim i artistit.

10 maj- Video të zgjedhura të artistëve Italian: prezentime dhe projeksione.

11 Maj- DITË E HAPUR: Palermo

Diçka ka ndryshuar: Videos: Palermo, 1950: Fëmijët e fatit: Le vampe e I mercati